Case Lihajaloste Korpela: ”Pa-Hu huolehtii tarpeistamme suurta pakkausvalmistajaa paremmin”

Lihajaloste Korpela tilasi pakkausmateriaalinsa vuosien ajan samalta, suurelta toimittajalta. Kylmästä puhelusta käynnistynyt kumppanuus Pa-Hun kanssa on kannattanut: pakkauskustannukset ovat laskeneet samalla, kun yrityksen toimitusvalmius on parantunut.

Case Lihajaloste Korpela: ”Pa-Hu huolehtii tarpeistamme suurta pakkausvalmistajaa paremmin”

Lihajaloste Korpela tilaa kuljetus-, myyntierä- ja lahjapakkauksensa sekä arkkimittaiset aaltopahvinsa keskitetysti Pa-Hulta. Kymmenten tuhansien kappaleiden vuosittaiset tilaukset on siirretty suurelta toimittajalta Pa-Hulle vaiheittain, erinomaisin tuloksin.

Yhteistyö käynnistyi myyntijohtajien sopimasta tapaamisesta ja tämän jälkeen jätetystä tarjouksesta. Alun alkaen pakkausvalmistajan vaihtaminen pienempään kuitenkin epäilytti.

Epäilimme sitä, että Pa-Hu voisi pienenä toimittajana tehdä meille edullisemman tarjouksen. Sellaisen kuitenkin saimme, ja olemme olleet yhteistyöhön todella tyytyväisiä. Pienemmälle talolle olemme tärkeämpi asiakas, kuin aikanaan isolle toimittajallemme. Tämän vuoksi pystymme vastaamaan jälleenmyyjiemme tarpeisiin todella nopeillakin aikatauluilla. - Lasse Järvinen, myyntijohtaja, Lihajaloste Korpela Oy

Räätälöity palvelu takaa paremmat tulokset

Lihajaloste Korpelan ja Pa-Hun mittava yhteistyö lähti liikkeelle kannellisista myyntieräpakkauksista ja lahjalaatikoista. Ensimmäisen tapaamisen jälkeen Pa-Hu sai tarkasteltavakseen pakkausten silloiset mallit ja tiedon niiden vuosikulutuksesta. Tämän pohjalta Pa-Hu teki kilpailevan tarjouksen identtisiin tarpeisiin.

Heti tarjousvaiheessa Pa-Hun rakennesuunnittelijat kehittivät uuden ehdotuksen lahjapakkauksen toteutuksesta. Korpelalle kustomoitu pakkaus suunniteltiin niin, että se olisi helpompi pakata Transbox-laatikoihin, joissa tuotteet lähetetään kauppoihin. Tehokkaasti suunniteltu pakkaus oli myös aikaista edullisempi.

Tästä käynnistynyt yhteistyö laajeni luontevasti myös muihin pakkauksiin. Nykyään Veikkolasta tulee kaikki, mitä lihanjalostaja tarvitsee: kaksi eri kokoa päältä ja pohjasta teipattavia 0201-laatikoita painatuksilla, pakastelihalaatikot, myyntieräpakkaukset, ylivedetyt lahjapakkaukset ja arkkituotteet. Siirtymä tehtiin sujuvasti pakkaus kerrallaan, ilman toimituskatkoja.

“Me emme ole pakkausalan ammattilaisia, joten on tärkeää, että Pa-Hu osaa ehdottaa meille järkeviä ratkaisuita. Pa-Hulla tiedetään, miten meidän tarvitsemamme ratkaisut toteutetaan mahdollisimman yksinkertaisesti, pahvia säästäen. Tuotantoprosessimme huomioidaan rakennesuunnittelussa, jolloin saamme säästöä myös siitä, että pakkauksia on helppo ja nopea käyttää.” - Lasse Järvinen, myyntijohtaja, Lihajaloste Korpela Oy

Uusia positioita siirrettäessä kiinnitettiin huomiota pakkausten toiminnallisuuteen ja tehokkuuteen. Hyvällä suunnittelulla näihin saatiin huomattavia parannuksia. Muun muassa pakastelaatikot optimoitiin ravintoloiden vetolaatikoiden mittoihin, ja myyntieräpakkauksiin suunniteltiin pikalukot, jotka helpottavat laatikoiden kasaamista tuotannossa. Myös myyntieräpakkauksiin suunniteltu, jälleenmyyjän edellyttämä kansi optimoitiin niin, että pahvia käytetään mahdollisimman tehokkaasti.

Näin Lihajaloste Korpela saa entistä parempia pakkauksia edullisesti ja nopeilla toimitusajoilla.

Läheinen suhde Pa-Hun yhteyshenkilöön takaa Lihajaloste Korpelalle sen, että muuttuvista tarpeista on helppo keskustella. Pa-Hu toimittaa tarkasti Korpelan kulutuksen mukaan lasketut pakkauserät täysin lavoin tuotantolaitoksille Huittisille ja Honkajoelle, eikä yritykseltä sitoudu liikaa varastotilaa pakkausten säilyttämiseen.

“Saamme Pa-Hulta kaiken joustavasti, oikeaan aikaan ja kilpailukykyisin hinnoin. Meidän mielipiteitämme kuunnellaan, ja saamme ratkaisuita, jotka ovat kustannustehokkaita sekä meille että asiakkaillemme. Pakkaustoimittajan vaihtaminen oli meille oikea ratkaisu. - Lasse Järvinen, myyntijohtaja, Lihajaloste Korpela Oy