Case Lankapaja – ”Saamme Pa-Hulta luotettavasti kaiken, mitä tarvitsemme”

Metallialan yritys Lankapaja valmistaa pohjoismaiden laajimman valikoiman ohutlevytuotteita jatkojalostukseen ja loppukäyttäjille. Monipuolisten pakkaustarpeiden päätoimittajana Pa-Hu on minimoinut yrityksen erilaisten pakkausnimikkeiden määrän ja tuottanut kumppanilleen huomattavia säästöjä.

Lankapajan tehtaalta lähtee maailmalle 10 tonnia pahvia vuodessa. Yritys tuottaa valmiiksi pakattuja komponentteja loppukuluttajille ja jatkojalostukseen, ja siksi myös erilaisia pahvituotteita tarvitaan huikea määrä.

Vielä muutama vuosi sitten Lankapaja hankki pakkauksia useilta eri valmistajilta. Ostoja alettiin keskittää Pa-Hulle, kun se kiinnitti huomiota useiden samankaltaisten yleispakkausten määrään. Pa-Hu teki tarjouksen päällekkäisten pakkaustuotteiden karsimisesta, mikä johti nopeasti pienempään nimikemäärään ja tehokkaampiin tuotantoeriin.

Nyt Lankapaja saa samasta osoitteesta kaiken kestävistä kuljetuspakkauksista erottuviin kuluttajapakkauksiin ja varastoinnissa käytettäviin suoja- ja pakkausmateriaaleihin.

Pa-Hu suunnittelee pakkaukset Lankapajan asiakkaiden yksilöllisiin tarpeisiin niin, että ne ovat aina tuotekehityksen tasalla.

”Olemme yhteistyöhömme Pa-Hun kanssa niin tyytyväisiä, että emme jokin aika sitten edes lähteneet Pa-Hun kilpailijan ehdottamaan tarjousprosessiin. Meillä ei ole tarvetta muutoksiin. - Henri Sandborg, Key account manager, Lankapaja Oy

Pakkaukset kehittyvät tuotteiden mukana

Täyden palvelun talona Lankapaja pakkaa asiakkaidensa tuotteet valmiiksi myynti- ja kuljetuspakkauksiin. Lankapajan yhteistyökumppanina Pa-Hu suunnittelee pakkaukset räätälöidysti kunkin tuotteen vaativiin erityistarpeisiin.

”Vastaan erikoistuotteista, joissa kappalemäärät ovat pieniä mutta tarpeet suuria. Siksi meille on tärkeää, että Pa-Hulla on erinomainen pakkaussuunnittelu. Kerromme, mitä tarvitsemme, ja Pa-Hu suunnittelee pakkaukset niin, että ne pystyvät kaikkeen mihin niiden pitääkin.” - Henri Sandborg, Key account manager, Lankapaja Oy

Pakkaussuunnittelu Pa-Hulla alkaa heti, kun Lankapajan asiakkaan tilaus varmistuu. Rakenteet, materiaalit ja painatukset suunnitellaan tarkasti vaativien tuotteiden ehdoilla.

Työtä tehdään yhdessä alusta asti. Pa-Hun suunnittelijat ovat mukana Lankapajan asiakkaan kanssa käytävissä neuvotteluissa. Näin varmistetaan se, että kun tuotteet muuttuvat, myös pakkaukset pysyvät kehityksen tasalla.

Tiivis yhteistyö varmistaa sen, että kun tuotanto Lankapajalla käynnistyy, ovat pakkaukset tehtaalla käyttövalmiina.

”Pa-Hu reagoi kaikkiin tarpeisiimme nopeasti. Yhteyshenkilömme Jani on aina saatavilla, ja huolehtii siitä, että kiireellisetkin tilauksemme hoituvat. On tärkeää, että yrityksillämme on samanlaiset arvot: haluamme kummatkin tehdä asiakkaamme työn mahdollisimman helpoksi. Kun suljen puhelimen, voin luottaa siihen, että kaikki hoituu.” - Henri Sandborg, Key account manager, Lankapaja Oy