Tietoa pakkausten postitus- ja logistiikkastandardeista

Postitus- ja logistiikkastandardit parantavat logistiikan tehokkuutta ja tuotteiden säilyvyyttä kuljetuksen ja varastoinnin ajan.

Asiantuntijamme auttavat silloin, kun haluat tietää lisää logistiikkaan ja postitukseen liittyvistä määrämitoista ja ohjeistuksista. Voimme yhdessä kartoittaa pakkauksesi elinkaaren ja logistiikkaa ja lähetystä koskevat tarpeet. Näiden pohjalta pystymme suosittelemaan tai suunnittelemaan tuotteillesi pakkausratkaisut, joiden kuljetus on mahdollisimman kustannustehokasta.

Oikein mitoitettujen pakkausten lisäksi lähettäjän tulee huolehtia siitä, että pakkaukset, kollit ja lavat pakataan määriteltyjen paino- ja kokorajojen mukaisesti.

Logistiikan standardimitat

Kaupan hylly-, varastojärjestelmien sekä kuljetusalustojen ja välineiden mitoitus perustuu moduulimitoitukseen.

Moduulimitoituksella varmistetaan mahdollisimman tehokas tilankäyttö jakelun kaikissa vaiheissa. Moduulimitoitetut pakkaukset sopivat kaikkiin jakelussa käytettäviin standardinmukaisiin käsittelyvälineisiin, kuormatiloihin ja hyllyihin. Moduulimittaisista pakkauksista pystytään rakentamaan kestäviä yksikkökuormia, jossa tuotteet tukevat toisiaan.

Pakkauksien ja pakkaamisen perusmoduuli on 600 x 400 mm. Kaikki tästä poikkeavat pakkaukset ja yksiköt mitoitetaan perusmoduulin jako-osien tai kerrannaisten perusteella. Pakkaukset valmistetaan todellisuudessa hieman tätä pienemmiksi. Näin huomioidaan käsittelyvarat ja pakkausten pullistuminen kuljetuksen aikana.

Postituksen ohjemitat

Yksittäisen postipaketin minimipaino on 250 g ja maksimipaino 35 kg. Paketti on pakattava niin, että sitä voidaan käsitellä trukilla tai pumppukärryllä. Kaikkien pakkausten pituus, leveys ja korkeus tulee olla alle 240 cm, minkä lisäksi erilaisille toimitustavoille on omat määrämittansa seuraavaan tapaan.

Postipaketti ja Ovelle-paketti

Mitat vähintään 25 cm x 15 cm x 3 cm Mitat enintään 100 cm x 60 cm x 60 cm

SmartPost-pakettiautomaattiin sopivat paketit

Mitat vähintään 25 cm x 15 cm x 3 cm Mitat enintään 60 x 36 x 60 cm