Case Leipomo Rosten

Uusi pakkaus yhdistää käytännöllisyyden ja estetiikan

Mitä tarvittiin?

Kun turkulainen Leipomo Rosten lanseerasi uuden Siemenrapeat-tuotteensa, Pa-Hu sai tehtäväkseen ratkaista visaisen pakkaushaasteen: perinteisesti pussiin pakatut siemennäkkileivät menivät helposti rikki kuljetuksessa. Rosten ja Pa-Hu ryhtyivät yhdessä kehittämään näkkileiville rasiaa, joka pitäisi ne ehjinä ruokapöytään asti.

Miten onnistuimme?

Pa-Hu suunnitteli näkkileipäpussin sisään tuokkosen, joka suojaa leipiä murtumiselta ja helpottaa samalla niiden esillepanoa. Materiaaliksi löydettiin kartonki, jonka kuidut suljettiin siementen öljyä kestäviksi vesipohjaisella BioBarrier-pinnoitteella ja jossa ei ollut makuun vaikuttavaa painoväriä.

”Pa-Hun kehittämä täysin uudenlainen ratkaisu toimi paremmin kuin osasimme odottaa. Tiimi oli asiantunteva ja miellyttävä. Tapasimme useasti ja teimme tiivistä yhteistyötä. Pa-Hu sitoutui löytämään meille juuri oikeanlaisen pakkauksen.”

- VEERA MELTOVAARA, MARKKINOINTIJOHTAJA, LEIPOMO ROSTEN

Uusi ratkaisu tarvittiin nopealla aikataululla, joten yhteistyön merkeissä tavattiin useaan otteeseen lyhyen ajan sisällä. Tuokkosen liimauksen kestävyyteen oli kiinnitettävä erityistä huomiota, ja reunojen tuli olla riittävän korkeat Leipomo Rostenin logoa varten. Pakkausprosessin nopeuttamiseksi kartonkiaihiot muotoiltiin valmiiksi tuokkosiksi koneellisesti Pa-Hulla.

”Pa-Hu oli oma-aloitteinen ja innovatiivinen kumppani tuotteen kehittelyssä. Saimme heiltä nopealla aikataululla ideat, iteraatiot ja toteutuksen.”

- VEERA MELTOVAARA, MARKKINOINTIJOHTAJA, LEIPOMO ROSTEN

Siemenrapeiden rasiaksi syntyi kaunis tuokkonen, joka suojaa tuotetta läpi koko logistiikkaketjun. Lisäksi tuokkonen toimii tyylikkäänä tarjoiluastiana näkkileiville, ja Leipomo Rostenin logo tuo brändille edustavaa näkyvyyttä. Yhteistyön tuloksena kehitettiin myös jakeluketjun tarvitsemat pahvipakkaukset, aaltopahviset myyntieräpakkaukset irroitettavilla kansilla, chep-lavaan kiinnittyvät pinottavat pahvitarjottimet sekä pahviset lattiadisplayt myynninedistämiseen.

”Yhteistyömme Leipomo Rostenin kanssa on loistava osoitus siitä, miten voimme tuottaa asiakkaalle merkittävää lisäarvoa monipuolisen osaamisemme ja laajan tuotannon konekantamme avulla. Tiiviissä yhteistyössä toteutettu rakennesuunnittelu ja testaus, joissa huomioidaan myös brändin toivomukset, auttavat kasvattamaan ja tehostamaan asiakkaan liiketoimintaa.”

- ANTTI HEIKKILÄ, MYYNTIPÄÄLLIKKÖ, PA-HU OY

Rosten

Lopputulos:

Pa-Hu loi Siemenrapeille käytännöllisen ja kauniin, Leipomo Rostenin brändiä vahvistavan pakkausratkaisun. Lisäksi yhteistyössä kehitettiin useita Leipomo Rostenin liiketoimintaa tehostavia tuotteita. Leipomo Rosten jatkaa mielellään yhteistyötä Pa-Hun kanssa myös tulevaisuudessa.

”Kotimaisuus on meille hyvin tärkeää. Leipomo Rostenin tuotteet ovat avainlippumerkittyjä, ja haluamme tehdä yhteistyötä muiden suomalaisyritysten kanssa. Harva yritys suomessa toimittaa yhtä nopeasti laadukasta jälkeä kuin Pa-Hu.”

- VEERA MELTOVAARA, MARKKINOINTIJOHTAJA, LEIPOMO ROSTEN