Uutiset

Kraft Armor – laadukas ja ympäristöystävällinen pakkausmateriaali raskaan teollisuuden tarpeisiin

Pa-Hu:n Kraft Armor -pakkausmateriaali on suunniteltu raskaan teollisuuden tarpeisiin. Lue blogistamme, mikä tekee Kraft Armorista erityisen, ja miksi sinun kannattaa vaihtaa toimivaltakin tuntuva pakkausratkaisu Kraft Armoriin. Millä tavoin tämä tuote on ympäristöystävällisempi vaihtoehto suojamateriaaliksi kuin kilpailevat muovituotteet?

Millainen tuote Kraft Armor on?

Uusiutuvista raaka-aineista valmistettu kartonkituote yksilöllisiin tarpeisiin

Pa-Hu on kehittänyt raskaan teollisuuden tarpeisiin ja suojamateriaaliksi Kraft Armor -tuoteperheen, joka koostuu eri tavoin yhteenlaminoiduista kartongeista. Kraft Armor soveltuu esimerkiksi teräskelan, teräslevyn tai vaikkapa eristetyn seinäpaneelin pakkaamiseen.

Kraft Armor on tuotettu uusiutuvista raaka-aineista ja materiaalista. Tätä monikerrosmateriaalia on saatavana sekä vakiotuotteina että asiakkaan yksilöllisiin tarpeisiin räätälöitynä, arkkeina tai rullassa.

Kraft Armor on kova, peltimäinen kartonkituote, jossa eri tavoin yhdistetystä kartongista saadaan myös eri paksuista materiaalia. Kraft Armor on kehitetty korvaamaan muovista, kovalevystä tai teräksestä valmistettuja pakkausmateriaaleja. 

Kraft Armorin avulla saadaan tuotua kestävän kehityksen mukaista pakkaustapaa raskaaseen teollisuuteen.

Miksi raskas teollisuus tarvitsee Kraft Armoria ja miksi tälle tuotteelle on kysyntää?

Kestävä ratkaisu raskaan teollisuuden päästöjen vähentämiseksi

Terästeollisuus itsessään tuottaa paljon, noin 7 prosenttia maailman päästöistä,  ja ala on siksi suurennuslasin alla. Kraft Armorin hienous piilee Pa-Hu:n myyntipäällikön Hans Suomisen mukaan siinä, että tällainen kestävä pakkausratkaisu on osa isompaa kokonaisuutta kestävämmän kehityksen puolesta.

Kraft Armor on helposti integroitavissa ja voi lisätä tehokkuutta

Kraft Armor voidaan ottaa käyttöön sellaisenaan ilman suurempia investointeja tai muutoksia olemassaoleviin linjoihin. 

Kraft Armorin vahvuuksiin kuuluu muun muassa sen integroitavuus asiakkaan laitekantaan. Esimerkiksi parhaimmissa tapauksissa muutoksia olemassa oleviin linjastoihin ei ole tarvittu ollenkaan, kun on siirrytty aiemmasta materiaalista Kraft Armorin käyttöön, Hans Suominen kertoo.

Voit siis vaihtaa aiemmin käytössä olleen pakkausmateriaalin ekologiseen, uusiutuvista materiaaleista valmistettuun pakkausmateriaaliin ilman muutoksia. 

Suominen kertoo, että joissakin tapauksissa vaihdon yhteydessä on myös tehty olemassa olevaan linjaan pieniä säätöjä, jotka on ollut helppo suorittaa.

Isompia investointeja voidaan hänen mukaansa tarvita silloin, kun vaihdetaan esimerkiksi EPS-arkit eli styroksi tehokkaaseen rullalta käytettävään Kraft Armor -kokonaisratkaisuun. Investoinnit ovat tällaisessa tapauksessa kannattavia, koska hukka pienenee ja tehokkuus kokonaisuudessaan kasvaa.

Mikä tekee Kraft Armorista kilpailijoita ympäristöystävällisemmän?

Kraft Armorilla on huomattavasti pienempi hiilijalanjälki kuin muovisilla pakkausmateriaaleilla

Kraft Armor on täysin uusiutuvista raaka-aineista tehty pakkausmateriaali. Materiaali tulee kestävästi hoidetuista metsistä. Tällä pahvista valmistetulla tuotteella on pienempi hiilijalanjälki verrattuna esimerkiksi joko neitseelliseen tai kierrätettyyn polyetyleenimateriaaliin (PE). 

Pa-Hu:n yhteistyössä Gaia Consultingin kanssa teettämän tutkimuksen mukaan Kraft Armorilla on jopa 82 tai 64 prosenttia pienempi hiilijalanjälki ja se on myös muovituotteita helpompi kierrättää. Kartongin kierrätykselle on maailmanlaajuisesti valmis infrastruktuuri, mikä helpottaa tuotteen kierrättämistä entisestään.

Kraft Armorilla on korkea painolaatu, eli kartongille painettaessa kuvat toistuvat selkeinä ja terävinä. Se on yrityksen ympäristötavoitteiden mukainen pakkaus. Kierrätys, materiaalin alkuperä ja tuotanto huomioon ottaen saadaan tehokkaasti vähennettyä päästöjä.

Miksi vaihtaa olemassaoleva pakkausratkaisu Kraft Armoriin?

Kraft Armor on toimiva pakkausmateriaali, jossa on kilpailijoihin verrattuna lisähyötyjä ja enemmän tehokkuutta

Miksi sinun tulisi vaihtaa toimiva pakkausratkaisu Kraft Armoriin? Kysyttäessä tätä Hans Suominen esittää puolestaan vastakysymyksen: Miksi et vaihtaisi, kun Kraft Armor tuo sinulle lisähyötyä? Mikä estäisi vaihtamasta, jos muuten ollaan samalla viivalla nykyisen ratkaisun kanssa, ja Kraft Armorissa vielä ympäristötavoitteet toteutuvat?

Käytettäessä Kraft Armoria saadaan lisättyä tehokkuutta joihinkin muihin materiaaleihin nähden. Esimerkiksi paksumpaan ja pehmeämpään muovimateriaaliin verrattuna halkaisijaltaan sama määrä Kraft Armor -rullaa voi olla yli 500 metriä, kun muovi- tai muuta materiaalia on vain 250 metriä. 

Tuotteella on hyvät puhkaisulujuudet ja viiltosuojat. Ohuemmalla materiaalipaksuudella saavutat siispä samoja suojaavuuksia kuin kilpailevilla tuotteilla.

Asiakastyytyväisyys kertoo tuotteen laadukkuudesta

Kraft Armor on ollut markkinoilla jo jonkin aikaa. Asiakkailta ei ole tullut negatiivista palautetta edes kysyttäessä, ja Hans Suomisen mukaan hiljaisuus on hyvä merkki. 

Kraft Armoriin vaihdettuaan asiakkaat eivät ole huomanneet mitään merkittäviä muutoksia tuotannossa, vaan saaneet ainoastaan lisähyötyjä pakkaamisen helpottuessa ja ympäristöystävällisyyden lisääntyessä. Asiakkaiden lisäksi myös Kraft Armoria käyttävät yritykset ovat pitäneet materiaalista.

Reklamaatioita Kraft Armorista ei siis ole tullut, ja asiakkaat ovat kokonaisuudessaan tyytyväisiä. 

Kraft Armorilla on etuja verrattuna muoviseen pakkausmateriaaliin

Muissa vaihtoehtoisissa pakkausmateriaaleissa havaitaan staattista varausta, minkä vuoksi pakkausmateriaalit ovat tarttuneet toisiinsa ja aiheuttaneet tuotannollisia haasteita, Hans Suominen kertoo. Pahvista valmistetun Kraft Armorin kohdalla staattisuus ei sitävastoin ole ongelma, joten linjaston pysäyttämisiltä vältytään.

Suominen kertoo esimerkin Kraft Armorin eduista muovisiin vaihtoehtoihin verrattuna. Eräs asiakas siirtyi käyttämään pakkausmateriaalina Kraft Armoria tietynlaisen muoviarkin sijaan. Kraft Armoriin siirryttäessä ei linjassa tarvinnut tehdä mitään muutoksia, vaan ainoastaan vaihtaa lavallinen valittua uutta materiaalia. Investointeja ei tarvittu, eikä Kraft Armorin käyttöönottoon liittynyt mitään hankaluutta. Päinvastoin saavutettiin lisähyötyjä muuan muassa juuri staattisuuden poistumisen ansiosta. 

Millaiset toimitusajat tuotteella on isommille asiakkaille?

Asiakas saa hyötyä siitä, että tuotetta löytyy monesti valmiina varastosta

Kraft Armorin yksittäinen tilaus toimitetaan asiakkaalle normaalisti neljässä viikossa. Tilausajat isoissa volyymeissä voivat olla lyhyemmät, ja ne toimitetaan kotiinkutsuperiaattella eli suoraan tarpeesi mukaan. 

Kraft Armoria tehdään varastoon isompia määriä kerralla. Siten saadaan tuotettua tasalaatuista materiaalia, ja toimitusvarmuus säilyy. Tämä on iso etu asiakkaalle.

Kraft Armoria tilaavat asiakkaat ovat kansainvälisiä yrityksiä. Tuotetta toimitetaan isoissa määrissä ja tarkkoihin standardeihin, vaatimuksiin ja prosesseihin vastaten. Pa-Hu:n tuotteilla on ISO 9001 ja 14001 -standardit sekä FSC-sertifikaatti. Siihen, miten uudet tuotteet ja tuotteiden toimivuudet pitää varmistaa, on Pa-Hu:lla aina pystytty vastaamaan.

Ota yhteyttä meihin, mikäli haluat vaihtaa toimivaan, ympäristöystävälliseen pakkausratkaisuun, tai haluat kuulla lisää tuotteistamme!