Vastuullisuus

Pa-Hu pakkaa kaiken uusiutuvilla materiaaleilla

Toimintamme lähtökohtana on ollut tarjota vastuullinen vaihtoehto pakkausmarkkinoilla. Raaka-aineitamme, työympäristöämme sekä tuotteitamme leimaa vastuullinen suhtautuminen koko tuotantoketjuun.

Pa-Hu on suomalainen perheyritys, jolle vastuullinen toiminta on ollut sekä itsestäänselvyys, kehityksen kohde että myös sattumaa. Sattumaa siksi, että pakkausratkaisuissamme olemme aina käyttäneet pahvia ja muita uusiutuvia ja kierrätettäviä kuitu-pohjaisia raaka-aineita.

Juuri siksi meillä on loistavat edellytykset pyrkiä vaikuttamaan ympäristöömme positiivisella tavalla. Haluamme tehdä toimintamme ja tuotteemme mahdollisimman kestävästi, ympäristöä ja muita sidosryhmiämme kunnioittaen ja ylpeydellä viemme sanomaa maailmalle että asioita voi tehdä toisin — uusilla innovatiivisilla pakkausratkaisuilla.

Tällä sivulla kerromme siitä, mitä olemme jo saaneet aikaiseksi, sekä niistä vastuullisuuteen liittyvistä asioista, joiden kimpussa painimme juuri nyt.

Raaka-aineet

Kuidun mahdollisuudet ovat omissa käsissämme

Aaltopahvin raaka-aineet ovat lainerikartonki ja aallotuskartonki. Niitä valmistetaan sekä neitseellisestä kuidusta että kierrätyskuidusta. Tällä hetkellä Pa-Hun käyttämästä kuidusta 100 % on joko kierrätyskuitua tai peräisin sertifioiduista metsistä.

Mitä seuraavaksi?
Tavoitteenamme on ylläpitää sertifioidun kuidun osuutta niin, että ainakin 95 % ensikuidusta tulee sertifioiduista metsistä. Arvioimme myös mahdollisuutta myydä 80% valmistuotteitsamme FSC sertifioituina.

Systematisoimme toimittajayhteistyötämme vastuullisuuden saralla tekemällä säännöllisen yritysvastuukyselyn, jossa selvitetään kuidun alkuperä, ympäristönhallinta ja kaikki sertifikaatit.

Kuidun alkuperä voidaan jäljittää vastuullisesti hoidettuun metsään »

Lue lisää

Tuotekehityksemme tavoite on kasvattaa kierrätetyn osuutta

Lue lisää

Kansainvälisillä kriteereillä suomalaisia suosien

Lue lisää

Pakkaus

Pakkauksen tärkein tehtävä on kuljettaa, suojata ja kehittyä

Pakkausratkaisujemme tärkein tehtävä on suojata asiakkaidemme tuotteita, kunnes ne saavuttavat määränpäänsä tai käyttötarkoituksensa, välttäen samalla liiallista pakkaamista tai tilan ja materiaalin liikakäyttöä.

Innovatiivisen pakkaussuunnittelumme ja laajan materiaaliosaamisemme kautta, pyrimme jatkuvasti luomaan uusia ja tehokkaampia pakkausratkaisuja – pakkaamaan enemmän vähemmällä. Kehitämme myös täysin uusia käyttötarkoituksia kuitupohjaisille pakkauksille, jotta voisimme vähentää riippuvuutta muista vähemmän ympäristötehokkaista materiaaleista. Kaikki Pa-Hun pakkausratkaisut ovat helppoja kierrättää.

Mitä seuraavaksi?
Parantaaksemme energiatehokkuuttamme, suunnittelemme hiilijalanjäljen laskemista jokaiselle valmistamallemme aaltopahvilaadulle. Tämä mahdollistaisi pakkauskohtaisen hiilijalanjäljen laskemisen  ja voisimme asettaa toiminnallemme  selkeämpiä tehokkuustavoitteita. Pyrimme myös keventämään pakkauksiamme ja tavoitteenamme on pienentää aaltopahvilaatujamme keskipainoa 20% vuoteen 2026 mennessä.

Uusi pihimpi on yleensä parempi

Lue lisää

Autamme asiakkaitamme ja heidän asiakkaitaan kierrättämään

Lue lisää

Kraft Armor, Snap Pallet ja Elastic Cardboard

Lue lisää

Tehdas

Energiatehokkuutta ja empatiaa

Omalla tehtaallamme keskitymme etenkin energiatehokkuuteen ja työhyvinvointiin, jota mitataan systemaattisesti. Sertifikaatit sekä ulkopuoliset hallituksen jäsenet pitävät meidät valvovan katseen alla.

Mitä seuraavaksi?
Tulemme tekemään energiamittauksen ja sen pohjalta asettamaan energiatehokkuustavoitteita toiminnallemme, mikä kannustaa meitä tuottamaan enemmän vähemmällä energiakäytöllä. Harkitsemme myös toimintamme hiilijalanjäljen laskemista. Tämä auttaisi meitä asettamaan selkeämmän tehokkuustavoitteen ja näkemään, mitkä investoinnit ja toimet auttavat meitä parhaiten vähentämään päästöjä. Tavoitteenamme on myös vähentää läheltä piti tilanteita tuotannossamme ja henkilöstön sairaspoissaoloja.

Ja sekin vähä kierrätetään pölyhiukkasia myöten

Lue lisää

Trukkiuudistus puolitti virrankäytön ja paransi turvallisuutta

Lue lisää

Kaikki käyttämämme sähkö tulee uusiutuvista lähteistä

Lue lisää

Seitsemän kansallisuutta, ikähaarukka 21–64 vuotta

Lue lisää

Saavutimme kahdessa vuodessa 29 %:n energiatehokkuusloikan

Lue lisää

Sertifioidut ympäristö-, laatu- ja elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmät

Lue lisää