Raaka-aineet

Ensikuitu sertifioiduista metsistä

Pa-Hun käyttämän sertifioidun puukuidun joukossa on sekä FSC- että PEFC-sertifioitua kuitua. Vuonna 2023 Pa-Hun käyttämästä neitseellisestä puukuidusta 100 % oli peräisin sertifioiduista metsistä.

Sertifikaatti tai sen ohella edes raaka-aineen laatu ei ole ainoa valintakriteeri. Suosimme pitkäaikaisia toimittajasuhteita sekä alalla vuosikymmeniä toimineita hyvämaineisia toimittajia. Pyrimme ostamaan aina mahdollisimman läheltä kuljetuspäästöjen minimoimiseksi ja toimitusketjun vastuullisuuden varmistamiseksi. Niinpä monet tavarantoimittajistamme ovat suomalaisia.

Sertifioitu metsä tarkoittaa, että metsien hoito ja käsittely on ekologisesti, taloudellisesti ja sosiaalisesti kestävää, eikä tulevien sukupolvien elämisen mahdollisuuksia heikennetä. Metsäluonnon monimuotoisuus sekä metsien kulttuuri- ja virkistysarvot säilytetään samalla kun harjoitetaan suunnitelmallista metsätaloutta.

Maailmalla on kaksi suurta sertifiointijärjestelmää PEFC ja FSC. Suomen metsistä noin 85 % on PEFC-sertifioituja ja vajaat 10 % FSC-sertifioituja.

Pa-Hulla ei ole metsäsertifikaattia, sillä Pa-Hu ei omista metsää. Sen sijaan Pa-Hulla on FSC alkuperäketjun sertifikaatti.