Caset

Joustava pakkausratkaisu tuotekehityksen rinnalla

Mitä tarvittiin?

Kun Deep Sensing Algoritms:n (DSA) teknologiaan perustuvan hengitysilmaa analysoivan testauslaitteen kehitys oli loppusuoralla, laitteen mekaniikan ja ulkoasun suunnitellut Creo Center otti Pa-Hu:un yhteyttä. COVID-19 viruksen todentamiseen soveltuvalle pikatestilaitteelle haluttiin jo askelta edellä kehittää myös pakkausratkaisu niin, että tuotteen valmistuttua tämä saataisiin nopeasti jakeluun.

Miten onnistuimme?

Pa-Hu suunnitteli Creo Centerin kanssa tiiviissä yhteistyössä joustavan pakkausratkaisun, jonka rakenteet ja koko antaa myöden eri kokoisille ja muotoisille lisätarvikkeille. Maailmanlaajuiseen ammattikäyttöön tarkoitetun testilaitteen käyttöohjeille keksittiin fiksu integroitumistapa pakkauksen sisärakenteisiin.

“Pakkauksen joustavuus oli erityisen tärkeää, sillä pakkaus suunniteltiin ennen kuin kaikki lopputuotteen komponentit, kuten laturit ja filtterit, oli speksattu. Tässä onnistuttiin hyvin. Nyt meillä on pakkaus, joka joustaa erikokoisille lisätarvikkeille.”

- MIRA ÖSTLUND, TEOLLINEN SUUNNITTELIJA, CREO CENTER

Täysin uuden tuotteen monet muuttuvat tekijät ja projektin nopea aikataulu vaativat tiivistä yhteydenpitoa ja tapaamisia paikan päällä tarpeen mukaan. Pakkausratkaisun piti myös soveltua suurempaan tuotantoon, joten tuotannon näkökulma piti ottaa pakkaussuunnittelussa huomioon.

“Pa-Hu oli oma-aloitteinen yhteistyökumppani, joka tarttui tuumasta toimeen ja vei projektia pro-aktiivisesti eteenpäin. Rakenteen ideointi ja konseptointi tuli nopeasti, ja yhteistyö oli mukavaa ja sujuvaa.”

- MIRA ÖSTERLUND, TEOLLINEN SUUNNITTELIJA, CREO CENTER

Tuotepakkauksen lisäksi Pa-Hu suunnitteli tuotteille tarvittavat kuljetuspakkaukset. Sekä tuote- että kuljetuspakkausten suunnittelussa tärkeä huomioitava seikka oli pakkausten lavautuvuus kuljetusten ja rahtien optimoimiseksi.

”Meille Pa-Hulla on ideaalinen tilanne, kun pääsemme toteuttamaan kokonaisvaltaisen pakkausratkaisun asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Kokonaisvaltaisella tarkoitan sitä, että otamme suunnittelussa huomioon niin asiakkaan tuotannon, logistiikan kuin loppukäyttäjän käyttökokemuksen asettamat vaatimukset. DSA:n projektissa lähtökohtana oli hahmotelma pakattavista tuotteista ja perustiedot kokonaisuuden tarjoamiseksi. Saatujen tietojen pohjalta suunnittelimme ja toteutimme erinomaisen tuotepakkauksen sisäosineen ja näille tarkoitetun tehokkaan kuljetuslaatikon. Kaikki oli mahdollista toteuttaa oman tuotantomme kautta ja vielä tiukan aikataulun puitteissa. ”

- HANS SUOMINEN, MYYNTIPÄÄLLIKKÖ, PA-HU OY

Lopputulos:

Pa-Hun kehittämä joustava ja suurempaan tuotantoon soveltuva pakkausratkaisu varmisti että DSA sai uuden testilaitteen nopeasti jakeluun viranomaishyväksymien saavuttua. Tämä oli hyvä alku täysin uusien tuotteiden pakkausratkaisujen kehittämiselle yhteistyössä Creo Centerin kanssa.