Caset

Kokonaisvaltainen uudistus tuotteisiin ja käytäntöihin

Mitä tarvittiin?

Pa-hu tutustui satamalogistiikkaan erikoistuneen Europortsin liiketoimintaan jo vuonna 2016 ja ryhtyi suunnittelemaan ratkaisuja sen tehostamiseksi. Koko pakkaustuotevalikoima käytiin yhdessä läpi, ja jokaisesta tuotteesta alettiin ideoida joko päivitettyä versiota tai jotain aivan uutta.

Miten onnistuimme?

Pa-Hu loi Europortsin kanssa lukuisia merilogistiikkayrityksen tarpeisiin sopivia uusia tuotteita ja käytäntöjä. Yhteistyössä keskityttiin erityisesti suunnittelemaan suojatuotteita merikonteissa kuljetettaville paperirullille. Tuotekehityksen lähtökohtana olivat laatuvaatimukset ja kustannustehokkuus.

”Parhaiten jäi mieleen Pa-Hun upea tuotekehitys. He kävivät säännöllisesti paikan päällä keskustelemassa tuotteiden päivittäisten käyttäjien kanssa ja omistautuivat täydellisesti tarpeisiin vastaavien ratkaisujen kehittämiselle.”

- SIMO KUPARINEN, TEKNINEN JOHTAJA, EUROPORTS

Aaltopahvista mittatilaustyönä valmistetut rullakehdot olivat täysin uusi innovaatio. Pa-Hun kehittelemän tuotteen ansiosta Euroports sai ratkaistua useamman tonnin painoisten rullien pakkaushaasteen. Leveiden rullien pakkaaminen merikontteihin ei aiemmin onnistunut pystyyn eikä poikittain, mutta rullakehdon avulla ne saatiin mahtumaan pitkittäin vaakatasoon ja pysymään paikoillaan.

“Rullakehto ei olisi syntynyt ilman Pa-Hun erinomaista ja innovatiivista tuotekehitystä. Sen ansiosta olemme tietääkseni ainoa yritys, joka pystyy pakkaamaan rullat kuljetukseen tällä tavalla.”

- SIMO KUPARINEN, TEKNINEN JOHTAJA, EUROPORTS

Kustannustehokkuuden parantaminen oli myös tärkeä osa yhteistyötä. Paperirullien ja sellupaalien varastoinnissa ja laivankansien suojaamisessa tarvittavan kartongin käyttöä tehostettiin, tuotteiden ylipakkaaminen minimoitiin ja puskurivarastointia kehitettiin kestämään kysynnän piikkejä. Tuotteiden lavauksissa otettiin huomioon myös satamalogistiikan työturvallisuustarpeet.

“Yhteistyö on ollut antoisaa ja avointa. Olemme tehneet yhdessä hyvän tarvekartoituksen, jonka perusteella Pa-Hu on toteuttanut ideat. Kaikki on sujunut mutkattomasti, ja olemme päässeet jalostamaan ja toimittamaan tuotteita, jotka ovat parantaneet Europortisin liiketoiminnan kasvua ja kannattavuutta.”

- ANTTI HEIKKILÄ, MYYNTIPÄÄLLIKKÖ, PA-HU OY

Lopputulos:

Pa-Hun kehittämät tuotteet sekä heidän aloitteestaan uudistetut varastointi- ja materiaalikäytännöt ovat tuoneet taloudellisia säästöjä, parantaneet hallinnointia ja työturvallisuutta sekä tehostaneet Europortsin liiketoimintaa. Yhteistyö ja uuden kehittäminen jatkuvat aktiivisina.

”Pa-Hu On ideoinut meille täysin uusia ratkaisuja, joiden ansiosta kustannustehokkuus on parantunut kaikilta osin. Keksin pelkkää positiivista sanottavaa yhteistyöstämme.”

- SIMO KUPARINEN, TEKNINEN JOHTAJA, EUROPORTS