Caset

Uniikkia pakkausmateriaalia ja kustannustehokkaampaa varastointia

Mitä tarvittiin?

Kun urheilukelloistaan tunnetun Suunnon pakkaustoimittaja siirsi tuotantonsa pois Suomesta, yritys halusi löytää uuden kotimaisen kumppanin. Haussa oli luotettava pakkausvalmistaja, joka huolehtisi koko tuotantoketjusta aina varastointiin ja logistiikkaan asti. Uusien pakkausten piti heijastaa Suunnon innovatiivista brändiä ja tiukkoja laatuvaatimuksia.

”Valmistamme tuotteita, joiden kanssa asiakkaamme kiipevät vuorille ja sukeltavat meren syvyyksiin. Tuotteisiimme pitää voida luottaa. Sama koskee pakkauksiamme – niiden pitää antaa lupaus laadusta, varmuudesta ja huolellisesta työstä.”

- TIMO HALKO, TEOLLINEN MUOTOILIJA, SUUNTO OY

Miten onnistuimme?

Suunnon brändiväri on musta, eikä läpivärjättyä mustaa aaltopahvia valmistettu Suomessa. Pa-Hu kehitti Suunnolle oman mustan aaltopahvin, jossa neljäs, laminoitu kerros kaseerataan kolmikerroksisen rungon päälle. Ylivedetty pintakerros viimeistelee pahvin korkean laadun. Pakkaukset suunnitellaan tiiviissä yhteistyössä Suunnon kanssa.

”PaHun suunnittelijat ottavat ideoistani kopin ja lähtevät rohkeasti kehittämään uutta. Yhdessä olemme luoneet ratkaisuja, joita kellään muulla ei ole aikaisemmin ollut.”

- TIMO HALKO, TEOLLINEN MUOTOILIJA, SUUNTO OY

Pa-Hun ratkaisut ovat tuoneet Suunnolle huikeita säästöjä. Suunnon kaupintavarastoa täydennetään nyt reaaliaikaisen tarpeen mukaan Pa-Hun välivarastosta, mikä on pudottanut pakkausten varastoarvoa. Myös vientirahtikustannukset ovat laskeneet, kun Pa-Hun asiantuntijat huomasivat mahdollisuuden pienentää vientikolleja.

”On intohimomme ratkaista, miten kahdesta laatikosta saadaan yksi tai kymmenestä kuusi. Rakenteita, menetelmiä ja materiaaleja vaihtamalla voidaan tiristää viimeisetkin säästöt kustannuksista.”

- MYYNTIJOHTAJA, PA-HU OY

Lopputulos:

Pa-Hu valmistaa Suunnolle jo lähes kolmeakymmentä pakkauskokonaisuutta, ja kuljetuslaatikoita myöten kaikki aaltopahvi tulee Veikkolasta. Kun yksi kumppani huolehtii kaikista pakkaustarpeista, pakkaamista voidaan kehittää kokonaisvaltaisesti. Uusia ratkaisuja luodaan pakkaus kerrallaan, eikä yhteiselle kehitystyölle näy loppua.

”Yhteistyö PaHun kanssa on sujuvaa. Työtä on helppo tehdä kasvokkain, kun toimija on lähellä. Teemme tuleville vuosille suunnitelmia, joiden tavoitteena on syventää yhteistyömme entisestään.”

- EEVA SALONEN, SOURCING MANAGER, SUUNTO OY